T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / AKDENİZ - Mersin Halk Eğitimi Merkezi

Basın

Ekm

Ekm

Kentin farklı mahallelerinde bulunan ve Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren mahalle evleri, beceri ve meslek edindirme kurslarına da ev sahipliği yapıyor. Akdeniz Belediyesi ile Mersin Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile düzenlenen kurslardan, özellikle gençler ve ev hanımları yararlanıyor. Beceri ve meslek edindirme kursları kapsamında Çay Mahalle evinde giyim kursuna devam eden 13 öğrenci, yaklaşık 3 ay süren eğitim programının ardından sertifika almaya hak kazandı.

Ekm

Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Ve Koruma Vakfı Mersin şubesi tarafından yürütülen “Engelleri Sanatla Aşıyorum-2” projesinin toplantısı yapıldı.

Ekm

MERSİN’de Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Şubesi Sanat Merkezi’nin hayata geçirdiği ´Engelleri Sanatla Aşıyorum-2’ projesi ile özel gençler, kentin tarihi binalarının ahşap rölyeflerini yaparak, yöreye ait şarkı ve türküleri seslendirecek. ZİÇEV’in hayata geçirdiği projenin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ekm

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Maharetli Eller Projesi’ ile 15 kadın hazır giyim sektörüne ara eleman yetiştirme, 35 kadın ise aşçı çırağı kurslarında eğitim görmeye başladı. 2 haftası geride kalan kursları ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, kursiyerle sohbet edip, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ekm

MERSİN Valiliği öncülüğünde hazırlanan, Türkiye’de ilk defa kentte uygulamaya konan 6 güdümlü SODES projesinden biri olan 1 yıl süreli ve 2 milyon lira bütçeli "Akdeniz Çoklu Eğitim Merkezleri Projesi" hayata geçti.

Ekm

Mersin´de doğuştan yüzde 50 zihinsel engelli 8 öğrenci, staj gördükleri mobilya atölyesinde usta öğreticilerle yaptıkları üretimle takdir topluyor.

Ekm

Mersin´de doğuştan yüzde 50 zihinsel engeli bulunan sekiz öğrenci, staj yaptıkları mobilya atölyesinde usta öğreticilerle ürettikleri mobilyalarla özel ve kamu kurumlarının yaklaşık 500 bin liralık ihtiyacının karşılanmasına katkı sağladı.