T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / AKDENİZ - Mersin Halk Eğitimi Merkezi

Avrupa Okul Ağı Akademisi

Avrupa´daki eğitim bakanlıkları tarafından yönetilen Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) Konsorsiyum, Avrupa Komisyonu tarafından fınanse edilen çok sayıda Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen eğitim projelerinin yürütmesinden sorumlu çatı kuruluştur. Milli Eğitim Bakanlığımızı temsilen Genel Müdürlüğümüz, Avrupa Okul Ağının yönetim komitesinde diğer Avrupa ülkeleriyle birlikte yer almaktadır. Avrupa Okul Agı web sitesine http://www.eun.org/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Avrupa Okul Ağı kuruluşu tarafından yürütülen Avrupa Okul Ağı Akademisi; ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki okullarda görev yapan öğretmenler ve okul yöneticileri için çevrimiçi mesleki gelişim kursları aracılığıyla okulda ve sınıfta yenilikçi teknolojilerin ve pedagojilerin kullanımıyla ilgili ücretsiz Massive Online Open Courses (MOOC) - Kitlesel Çevrimiçi Açıköğretim Kurslarının http://www.europeanschoolnetacademy.eu/web adresinden yayınlandığı bir eğitim portalıdır.

Avrupa Okul Ağı tarafından Avrupa Okul Ağı Akademisi portalında öğretmenlerin kendi başlarına bilişim teknolojilerini ders öğretim süreçlerinde ne düzeyde kullanabildiklerini belirleyip, değerlendirebilmelerini ve teknolojiyle destekli öğretime teşvik edilmelerini amaçlayan "Promoting Technology-Enhanced Teaching" - "Teknolojiyle Geliştirilmiş Nretimin Teşvik Edilmesi" Çevrimiçi Kitlesel Açıköğretim kursu http://www.europeanschoolnetacademy.eu/web/promoting-technology-enhanced- teaching/course web adresinden yayınlanmaktadır. 23 Nisan 2018 tarihinde başlanarak ve yaklaşık 4-5 hafta sürecek "Teknolojiyle Geliştirilmiş Öğretimin Teşvik Edilmesi" Çevrimiçi Kitlesel Açıköğretim Kursuna İl Milli Eğitim Müdürlüğünüze bağlı anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve meslek lisesi seviyesindeki okullanmızda görev yapan bütün öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz kayıt yapabilirler. Ilinize baglı okullarda görev yapan anaokulu, ilkokul, ortaokul, anadolu, fen liselerinde ve mesleki ve teknik anadolu liselerinde görev yapan tüm öğretmenlere ve okul yöneticilerine söz konusu çevrimiçi kitlesel açıkögretim kursunun duyurulması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.04.2018 - Güncelleme: 18.04.2018 16:51 - Görüntülenme: 2383
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
Avrupa,Okul,Ağı,